Namn: Gunbritt Nyberg
Född: Umeå 20 juli 1946
Civilstånd: Gift med Alf G Nyberg affärsjurist
Barn: Ja
Barnbarn: Ja

 

Kreativitet – en stor gåva!

Jag är uppvuxen utan syskon på Frösön utanför Östersund, sjöng i kören Frösöflickorna.

Min mamma sa alltid att jag hade för ”livlig fantasi”, det som numera kallas för kreativitet.

Kreativiteten är en av mina stora gåvor, det är min kreativitet som har hjälpt mig att våga ta steget som egen företagare bl.a En av mina bästa vänner säger att jag är en ”doer” och det  är jag väldigt stolt över.

Det är väl därför som jag har arbetat som egen företagare i större delen av mitt yrkesliv.

När barnen var små köpte jag tillsammans med en väninna en liten butik med sybehör, vi döpte om butiken till Liten & Tuff. Sålde barnkläder, garner och sybehör.

Jobbade därefter som anställd säljare och fick utbildning i konsten att sälja som jag har haft stor nytta av under alla år.

Sen kom telemarketing in i bilden och jag startade Aktiv Telemarketing som då var helt nytt på Sverigemarknaden. Fick tipset av en kvinna från Östersund som bodde i USA att starta eftersom telemarketing var en helt ny bransch på frammarsch. Köpte en bok om telemarketing och startade företaget.

En dag när jag var på kundbesök fick jag frågan om jag kunde utbilda säljare, ”ja det kan jag, var mitt svar”. Efter en tid startade jag Marknadsbyrån för att jobba heltid med säljutbildning. Hade stora rikstäckande kunder en mycket trevlig tid i mitt liv.

2007 startade jag Senioruthyrning I Sweden AB där jag fortfarande arbetar med att hyra ut äldre arbetskraft till företag och privatpersoner.

Mode för den mogna kvinnan

Hela mitt liv har jag varit modeintresserad och det har inte avtagit med åren. Många säger att de som är äldre inte köper nya kläder så ofta. Kan det bero på att det inte finns något mode för oss som är i den åldern att vi inte vill bära tonårskläder längre?

Själv gillar jag Chanel som Jackeline Kennedy inspirerade en hel värld med. Tycker mycket om klänningar, dräkter som är fodrade vilket ger ett välsytt intryck.

Därför har jag startat den här bloggen för att uppmärksamma alla oss mogna kvinnor som gillar mode, och vill synas genom att bära kläder som passar den mogna kvinnan.

Vill ge tips och ideér till andra var jag hittar kläder som passar min ålder och hoppas att andra vill tipsa mig så att vi tillsammans skapar ett mode för oss som var de första tonåringarna. Vi som vet vad vi vill och som fortfarande vill vara attraktiva och välklädda oavsett ålder.

Hälsa i en stigande ålder

Med stigande ålder så behöver vi precis som en gammal bil, lite service då och då.  Genom att motionera regelbundet och äta hälsosamt så mår vi bättre. Själv simmar jag 1 km en gång/vecka och styrketränar en gång/ vecka, tar långa promenader några gånger/vecka och det gör att jag orkar jobba heltid, sticka sockar, virka plädar och annat på kvällarna. Blir mycket gladare och ser positivt på saker och ting. Dessutom gör jag Qigong varje morgon för att stärka upp mitt inre lugn och på så vis hålla stressen i schack. Varje morgon ser jag med glädje fram emot dagen.

Tack för att du tittade in till min blogg! Här hoppas jag kunna inspirera till tips och idéer kring mode och hälsa för oss kvinnor som uppnått en mogen ålder.

Med vänlig hälsning / Gunbritt Nyberg

 

 

 

 

 

Comments are closed.